28 Ağustos 2017 Pazartesi

Avşa Adası'na Dair




Ailemle 24 yıldır Balıkesir'e bağlı Avşa Adası'na tatile geliyoruz yaz aylarında. Adada; şarkıcılar genelde eşcinseller ve trans bireylerdi eskiden. Çocukluğumdan bu yana anımsadığım şudur; adanın her yerinde eşcinsel veya trans bireylerin afişleri olurdu, sahillerde de bu durum öyleydi. Adını unuttuğum bir mekân vardı, oranın şarkıcısı meşhurdu. Her sene içeride olduğu gibi mekânın kapısının önünde de dinleyenleri olurdu. Parası olmayanlar çekirdeğini, birasını alır, mekânın dışından izlerdi. Her gece! Şarkıcı deli gibi alkış alırdı. Şimdi orası market oldu(!) Sahilde bir canlı müzik yerinin yine trans birey şarkıcıları vardı, içeriden ve dışarıdan dinlenir, bol alkış alırlardı. Şu an işyeri yok! Yine Avşa Adası çay bahçesinde eşcinsel bir şarkıcı vardı, herkesin adını bildiği, sevdiği biriydi.

Şimdi bu bahsettiklerimin hiçbiri yok. Bütün o mekânlar ya kapandı ya da tarz değiştirdi. 24 yıldır Avşa Adası'da herhangi homofobik bir olaya şahit olmamıştım. Adadaki değişimi görmek oldukça üzücü. Yalnız "kulüp çocuklarının" geldiği, gittikçe yozlaşan bir yere dönüşüyor burası. Barlar sokağı hele... Biz ada merkezine uzak, mahalle kültürünün işlediği, sakin köşemizde tatilimizi değerlendiriyoruz. En iyisi bu. 

3 yorum:

  1. AVşa adasında artık bu yaz tatil yapmak istiyorum.Yazılan yazılar arkadaşlarımın ısrarları olsun sanırım artık avşa adasına gitme vakti geldi.Ama ertelememin de bir nedeni vardı.Doğuştan özürlü bir kızım var ve adanın sağlık hizmetlerinden şüpheliyim. Avşa adası sağlık hizmetleri konusunda detaylı bilgi verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  2. Avşa Adası nda 2018 in yazında tatil yapma fırsatı buldum. En güzel tatil beldelerinden bir tanesi olabilir.
    Avşa Adası güzel denizi, gezilecek yerleri ile dikkatimi çekti.
    Herkesin Avşa Adası nda bir kere de olsa tatil yapmasını tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. Türkiye'nin en güzel tatil yerlerinden bir tanesi Avşa Adası ....
    Akdeniz gibi turizm yerlerinde çok pahalı fiyatlara konaklayacağınıza Avşa Otelleri nin sunduğu uygun fiyatlarla konaklama imkanı sağlayabilirsiniz.
    Güzel bir tatil için kesinlikle Avşa Adası'na gitmelisiniz.

    YanıtlaSil